Vokiškos dešrelės troškintos aluje

    Vokiškos dešrelės ar tiesiog dešrelės vokiškai, ne taip svarbu. Svarbu, kad skanu ir paprasta pasidaryti troškintas dešreles aluje. Taigi reikia:
    – dešrelių
    – raugintų kopūstų
    – alaus
    – svogūno
    – poros obuolių
    – prieskonių (druska, pipirai, krapai, medus)
    – bulvių

    Viskas labai paprasta. Eilės tvarka tai čia jau kiekvieno/s reikalas. Vokiečiai raugintus kopūstus perplauna su vandeniu kelis kartus, dėl to jie tampa ne tokie rūgštūs. Tikrasis vokiškas sauerkrautas troškinamas baltame vyne (rieslingas), tačiau apsieisime be to. Taigi nuplaunam raugintus kopūstus kelis kartus su šaltu vandeniu ir paliekam, kad nuvarvėtų vanduo. Tada apkepam dešreles, galima dėti į gerokai karštą keptuvę, kad greičiau apskrustų, nes tereikia, tik apskrudimo, juk toliau troškinsime. Supjaustome svogūną gabalais, obuolius, kaip patinka. Sudedame svogūnus ir obuolius į troškinimo indą, įdedam medaus. Medus duoda švelnumo kopūstams. Tada sukraunam apkepusias dešreles ir jas apdedam kopūstais. Viską užpilame alumi. Kiek reikės alaus priklauso nuo troškinimo indo, svarbu, kad kopūstų viršus būtų šiek tiek apsemtas. Troškintuvą dedam į įkaitintą orkaitę, manau 180 laipsnių karščio yra pakankamai. Kepam kol iškeps, t.y. apie 30 minučių.

    Paprasta ir skanu. Patiekti galima su virtomis bulvėmis.

    Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s