Saldžiarūgštė vištiena su degtine

Saldžiarūgštės vištienos receptas tinkamas gaminti netik vištieną, bet ir kitokią mėsą. Saldžiarūgštė kiauliena ar saldžiarūgštė jautiena ar net saldžiarūgštė žuvis gali būti gaminama remiantis vienu receptu. Viskas labai paprasta ir svarbiausia greitai pagaminama.
Kaip ir minėjau, tiks bet kokia patinkanti mėsa (čia receptas naudojant 500 g mėsos). Jos kažkaip specialiai ruošti nereikia. Užtenka supjaustyti nedideliais gabaliukais, papipiruoti, padruskuoti ir apvolioti kukurūzų krakmole (nenaudokite bulvių krakmolo). Kuo mažiau naudosite birių prieskonių mišinių, tuo geriau. Visi tie birūs prieskonių mišiniai turi mononatrio gliutamato, žymimas E-621, tad geriau jo vengti, kaip ir traškučių. Nenuodingas, bet kam jo reikia? Nereikia.
Tegu mėsa palaukia, kol bus ruošiamas padažas. Padažui reikės 3-4 valgomųjų šaukštų gero sojos padažo. Naudoju Kikkoman padažą, kuris pasižymi švelniu skoniu. Visi kiti būna kažkokie tiršti ir sūrūs. Taip pat 2 valgomųjų šauktų medaus. 3 šauktų išspaustos citrinos sulčių. Galima dar pagardinti ananasų sultimis, bet pilnai užtenka: sojos, medaus ir citrinos. Medų reikia ištirpinti sojoje ir jam ištirpus supilti citrinos sultis.
Taigi pradedam kepti mėsą. Priklausomai nuo to, kokia mėsa, kepimo laikas skirtingas. Vištiena ir žuvis kepa trumpiausiai, kiauliena ir jautiena ilgiau. Tuo pat metu pradedam virti ryžius. Kai iki mėsos iškepimo liko kokia 5 min, supilam padažą į keptuvę ir sumažinę ugnį leidžiam paburbuliuoti.
Kai jau beveik viskas iškepė, bet dar ne visai, na liko kokia 1-2 min. Įpilam 50 g degtinės. Pabandykit. Nesu tikras, ką tai duoda, bet pabandžiau, patiko ir manau, kad verta. Pamaišom.
Jei norit, kad masė būtų tirštesnė, ištirpinam 1 valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo su 1-2 šaukštais vandens ir visą tą masę supilam į keptuvę. Pamaišom, nes greitai pradės tirštėti. Viskas. Skanaus!

2 Comments

  1. Ir as ten buvau, alu midu geriau..🙂 Skanu ir greitai gaminasi, liuks receptas😉

  2. Geras ir lengvas receptukas,
    jei kas nemegstat ar esat alergiski medui (nors kepinant tie alergenai lyg ir dingsta) siulau pabandyti pakeisti ji raud. serbentu dzemu, iseina labai pikant, degtynes gi keisti kuom nors kitu nereikia..🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s