Jautienos kepsnys

tournedos_sm.jpgPasidalinsiu nuostabiai paprastu, bet tikrai skaniu, gal netgi delikatesiniu patiekalo receptu. Mėgstat mėsą? Jeigu taip, tai patiekalo paprastumas jus nustebins, jei nemėgstate – tikrai nepamėgsite. Receptas toks paprastas, kad galima sakyti nėra jokio recepto. Yra tiesiog paruošimas.

Pirmiausia, ko reikės, tai aukščiausios rūšies jautienos išpjovos (1 kg kaina apie 36 Lt). Šiek tiek sviesto kepimui, druskos ir pipirų. Vienai porcijai reikia apie 150 g mėsos.

Jautienos kepimo eiga paprasta. Mėsa bent pusė valandos turi pastovėti kambario temperatūroje (žinoma netinka šaldyta mėsa). Supjaustykite jautienos išpjovą 3 cm storio gabaliukais. Prieš tai geriau pašalinti plėves, kurios būna ant mėsos. Įkaitiname keptuvę su sviestu, jis turi nustoti putoti, tik tada dedame mėsą. Vieną pusę reikia kepti apie 3-4 minutes (tiek laiko užteks, kad mėsa būtų šiek tiek raudona) arba tiek, kokio raudonumo ir sultingumo norite. Kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies.

Svarbu! Mėsą druska ir pipirais pabarstykite tik kepimo metu, ne prieš kepant.

Iškeptą mėsą pagardinti galima petražolių padažu, kuris taip pat labai paprastas. Petražoles reikia susmulkinti, sudėti į indą ir įspausti kelius griežinėlius česnako. Įspausti citrinos, pagardinti druska. Viską išmaišyti su aliejumi. Aliejus gali būti ir alyvuogių, ir paprastas saulėgrąžų, žodžiu, pagal skonį.

Voila! Su raudonu vynu tikrai labai skanu, o svarbiausia paprasta. Pagaminti patiekalą užims keliolika minučių.

12 Comments

  1. Mėsą druska ir pipirais pabarstykite tik kepimo metu…

    ta prasme ja idejus i keptuve imti bastyti, ar kai jau siek tiek apkepa?

  2. Aš darau taip: žalią mėsą be prieskonių dedu į keptuvę. Tada vieną pusę apibarstau druska ir pipirais, pagal skonį. Po 3-4 minučių apverčiu ant kitos pusės ir vėl apibarstau. Išeina taip, kad pirma apibarstau dar žalią mėsą, o antrą kartą barstau jau ant iškepusios pusės😉

  3. dekui, einu daryti:) kaip tik vakar pirkau IKI du jautienos pjausnius ir siandien googlinau kaip juos padaryt. visi receptai kazkokie superiniai, o va sitas kaip tik toks kurio ieskau. liuks, einu kaitint keptuve.

  4. pala bet cia rasai trys cm. mano gabaliukai gal tik puses cm. isvis neysivaizduoju kas ten butu kai tris cemus kepciau😀 bandau puse.

  5. na valgoma. bet mesa biski gumine. galbut reiketu kazkaip ja pamarinuoti ar patroskinti pries kepant. arba gal kitokia mesa pirkti. nes sita kainavo berods 21 lt/kg. taviske net 36.

  6. mėsos kokybė čia viską ir lemia, bijau, kad gera jautienos išpjova dabar kainuos dar daugiau nei tada kai rašiau šį įrašą😉 jis rašytas 2007 sausio mėn. taigi mėsos kaina per tą laiką tikrai pasikeitė. svarbiausias dalykas gera mėsa. antras kepsniukų storis, 2-3 cm būtinai, ne mažiau. kitaip perkeps ir gali tapti neskani. sėkmės kitą kartą!

  7. taip.. dabar uz kg. jautienos ispovos sumokesit 50 Lt. todel nori nenori stengsies kepsnio nesugadinti, kepsniu storis pats tas 2.5 – 3 cm. apkepinimas ant kaitrios ugnies 3-3,5 min. kiekviena puse, po to nuo 2 iki 5 min. patroskinti ant silpnos ugnies, cia priklausomai nuo to kokio kepsnio noresit, nedakepusio ar vidutiniskai apkepusio. Jautienos kepint daug nereikia nes ji tampa kieta ir issausejusi. Padazui labai tiktu tuose paciuose riebaluose, kur apkepe jautiena, paskrudinti sviezio rozmarino lapeliu, ideti grietines ir krienu, imesti kapareliu, isjungus ugni itarkuoti surio (tinka dziugas) ir labai smulkiai pjaustyto svoguno..

  8. na,tikrai,viskas priklauso nuo pacios mesos.jei seno gyvulio mesa,tikrai nesigaus geras kepsnys ar koki beruostumete patiekala!as is savo patirties sakau ir galiu pakomentuoti dar geresny kepsny issikepti.paimti norimo storio jautienos gabala(kepsniui)pamusti siek tiek bet pirmiausiai ideti i celofana,kad sultys neiseitu,tada paslakstyti aliejumi,geriau alyvu ir deti ant siek tiek ikaitintos keptuves su aliejumi ir kepant vis slakstyti alieju esama keptuveje ant kepsnio laikas nuo laiko,buna sultingesnis.ir jei norite siek tiek galima ispausti citrinos kepant antkepsnio ir barstyti prieskoniais,nors galite ir pries kepant prieskoniuoti,o jei turite citrininiu pipiru prieskoniu visai gerai,zinoma kiekvienam pagal skony!skanaus………

  9. neblogas receptas, o padazas tai labai liuks. tik gaila kad nesurasyta po kiek petrazoliu det, aliejaus ir tt. tai viska is akies dejau. tiesa neturejau pakankamai petrazoliu, tai kazkokiu zoliu sriubai turejau. Ju idejau ir vistiek skanu buvo😀

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s