Lazanijos receptas

spalio 3, 2006 § 43 Komentaras

Lazanijos receptas (pagal Witoldą):

1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.), 300 g. Parmezano sūrio (tinka lietuviškas Džiugas);

Bolonese padažui:
1 didesnis svogūnas,1 didelė morka, skiltelė česnako, 300 g. faršo (galima
150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos), 15 g. džiovintų grybų arba 200 g.
pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno, 0.5 stiklinės vandens, 3 šaukštai
pomidorų pastos, 75 g. sviesto, prieskonių ir druskos;
Bechamel padažui:
50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato.


Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo
puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka,
susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti
grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia gerai išmirkyti vandenyje).
Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į
stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir
sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis
supilamas į puodą su
daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais,
druska,
raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens
pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes.
Padažas turi būti tirštas.

Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami
miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas
pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių
pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.

Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po
vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių. (Virti lakštų nereikia!) Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps
lazanijos lakštai.
Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese
padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5
lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas
Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą
gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C
įkaitintą

viskas dedama į orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10
minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai. Būtinai išlaukite bent 10 min. jei sugebėsite daugiau, dar geriau.

Skanaus!

P.S.: Kitą kartą siūlau pasigaminti ir suši. Suši receptas >>>
Daugiau mano receptų >>>

About these ads

§ 43 Responses to Lazanijos receptas

  • dado1945 sako:

    Mano žmona pagal šitą receptą daro – labai skanu :-)

  • gary sako:

    bandysim kas mums pavyks :)

  • Vilius sako:

    Ką tik po lazanijos :-) Pirmosios mano gyvenime, na nors neturėjau visų tų grybukų ir kai kuriuos prieskonius paimprovizavau gavosi nelabai išvaizdžiai, bet labai skaniai! Kas tikrai kompensavo viską, ir mamai patiko!

    Ačiū už receptą!

  • Jonukas sako:

    ne nu man net perskaityt pirmojo padazo recepta sunku :D :D bet kad jau ilindau i kulinarija reiks bandyt issikept ir toki ‘prikola’ :D dekuj uz recepta ;)

  • Giedrius sako:

    Va čia tai patiekalas! Dievinu! :)

  • Saule sako:

    Baigiau daryt, kepa. Pagal receptą tiek Bolonese tiek to kito padažo buvo per mažai, teko daryt dar kartą, taip kad visko reikia dvigubai. Be to makaronai vistiek sulipo ir juos išdėliot prireikė visos virtuvės. Žodžiu kas gausis, nežinau, nes padažų mažai, beja, kaip ir sūrio. Ruošimas targedija, bet tikiuosi, kad bus skanu, nes tai buvo mano 4 metų sūnaus užsakymas. Jis norėjo paragaut, ką valgė katinas Garfieldas:)))))) Vis dėlto manau, kad geriau lazaniją užsisakinėt gatavą, tik va nežinau, kur normalią daro, nes Cili ir kitose picerijose šlamštas visiškas.

  • Saule sako:

    Nu va, iškepė. Gavosi labai labai skanu. Skaniau, kai atšalo, nes padažai labiau susigėrė. Beja, lazanija netilpo į indą , teko daryt per du, bet nieko. Žodžiu, rezultatas puikus, receptas geras.

  • Giedrius sako:

    Siaip tai nereikia apvirti lazanijos lakstu. Uztenka paruosti daugiau padazo, bei naudoti atatinkama inda, siek tiek didesni uz laksta.

  • raimis sako:

    jei panewezyje dings pas ka nors namuose dujos, zinokit kad pas mane kazkas netwarkoj… =))) darysiu lazanija pirma kart…=)

  • mazaspasaulis sako:

    Ačiū, buvo skanu :)

  • garfildas sako:

    nu juo labai skanu mano mama su teciu kepe jie kepe o as dainavau karaoke taj va tik kur mano mama prisiliecia(prie maisto)taj viskas skaniau….;]

  • namu seimininkas sako:

    pries kelias dienas daarem sita skanumyna su savo panele (mm) apsilaizyt galima :) dbr darau sita patiekala mamai…kuri tuoj turi gryzti is darbo ….skanu:) pasidarykit…tik su tiek produktu nepamaitinsit visos seimynos :)) porcijos uztenka 2..na 3 zmonem :)

  • G.E.M.Kulinarai sako:

    sveikutis taduli,
    pasiilgaom taves ir be galo dekojam uz nuostabu receptuha. dar nezinom ar pavyks jis mums, bet esam nusiteike gerai paest. Linkejimai tau nuo mergicku ir nuomanes – tavo istikimiausio drauguzio.muo,pa

  • Tadas sako:

    skanaus ;) įdomu, kas tas ištikimiausias draugužis yra? ;)

  • vika sako:

    nju va as bandysiu daryti turetu but skanu…pasakysiu veliau kai padarysiu

  • Aušra sako:

    Pirmiausia – AČIŪ už receptą :)
    Niekada gyvenime negaminau lazanijos…nelabai mėgstu ir virtuvę naudoti pagal paskirtį.
    Lazanijos gaminimo procesas buvo labai paprastas, gražus, ir rezultatas buvo labai gražus :)
    Bet labai labai laaabai riebu :( ir patys “blynai” kažkodėl kieti – ir viriau juos, ir iškepus dar pusvalandį palaikiau orkaitėje.
    Kitą kartą, manau, virsiu blynus ilgiau…ir kažkaip varijuosiu, kad išvengti sviesto ir sūrį keisiu…gal Mocarella?…

  • Tadas sako:

    lakštų virti tikrai nereikia, jei gavosi kieti, vadinasi per mažai sudrėko dėl padažo, galbūt buvo jo per mažai? mocarella tikrai netiks ;) geriau tada paprastą fermentinį lietuvišką kokį nors ;)

  • Monetos sako:

    Jegele! Tikrai labai skani lazanija. Pirmoji, bet tikrai ne paskutine ;)

  • vycka sako:

    virti tikrai nereikia, uztenka suvilgyte bechamel padaze ir viskas :)

  • Simka sako:

    nu cia taj geras receptas darykite wisi tik patarciau padazus pasidaryti ir vakaro per nakti palaikyti saldituveo tik isryto kepti wisaj kitas skonis ;)

  • lorke sako:

    na as jau senokai darau lazanija,man ji lb patinka,bet kiek paprasciau su tais padazais,nes kaip perki lazanija kaikuriose dezutese buna ir maisiukais su prieskoniais padazui,tai dazniausiai bekepant farsa iberiu tuos prieskoniu ir pieno pagal nuoziura ;)

  • Dotas sako:

    hmmm…ka cia bepridursi…skanumelis..:))

  • Andrius sako:

    Vakar pirma karta bandziau pasigamint toki maista. kaika pamirsau idet, kaiko gal ir per daug, bet tikrai labai labai skaniai gavos :) Aciu uz recepta!

  • Juste sako:

    tai va…sunku, tikrai sunku rasyti po tokio patiekalo :)) Bet as bent galiu rasyt :) sesei kur kas prasciau :D zodziu. receptas tikrai geras. gaminome su sese pirma karta, dviese suvalgem trecdalio trecdali, daugiau niekaip nesukisom, nes butumem sproge :)) sese dar negrizo is tualeto…
    Bet siaip tikrai buvo labai skanu :) gaminant nesklandumu lyg ir nekilo, tik baltas padazas gavosi toks tirstas, kad reikejo krest saukstu ir klijuot prie makaronu :D kadangi forma buvo per maza lakstams, todel juos teko uzlankstyt, bet tai nepakenke nei skoniui, nei lazanijos isvaizdai :) aciu, buvo skanu :)

  • net silpna sako:

    net silpna kaip noriu lazanjos!!!! bet neturiu orkaites. imanoma kaip nors mikrobangej padaryt? gril funkcija orkaitej yra, gal su ja….???

  • Tadas sako:

    net nežinau, ar įmanoma mikrobangėje iškepti lazaniją ;) kažkaip abejočiau.

  • Puga sako:

    Tikrai geras receptas, tik as be grybu darau, ir trupuciu daugiau mesos… Be to, kai dariau su Dziugu (pirmus kartus dariau su minkstu ferm. suriu), skonis l. geras, tik antrakart pasildzius jau ne kas, jis nebeissilydo…

  • Untaviele sako:

    Šiandien kaip tik vyras gamino lazaniją pagal šitą receptuką… na, nelabai gavosi… todėl klausiu: kaip jums visiems gaminantiesiems iškepa tie makaronai neapvirti?.. nes mūsų lazanijoj jie taip ir liko kieti, nors padažo tai krovėm gal net ir daugiau nei buvo parašyta recepte… :/ ir tokia rieboka gavosi, nors papildomai riebalų jokių nedėjom…

  • Tadas sako:

    Galbūt nuo makaronų lakštų priklauso, bet man nebuvo problemų dėl kietumo. Jei lakštai sutepti, tai turi viskas įsigerti. Nežinau kur čia paslaptis ;) kai gaunasi, tada atrodo jos ir nėra. Bandykite dar, tikrai pavyks ;)

  • Judita sako:

    Grįžau iš Italijos ir užsinorėjau pasigamint lazaniją pati. Dariau viską taip, kaip parašyta recepte. Neužteko bolonese padažo, todėl kitą kartą dėsiu daugiau mėsytės ir daržovių. Sūrio irgi šiek tiek pritrūkau, todėl viršutiniai lakštai neišbrinko ir netgi ilgai palaikius orkaitėj liko kietoki. Kepiau uždarytam kepimo inde. Šiaip viskas labai skanu, labai geras receptas.

  • Andrius sako:

    as dievinu lazanija viena karta jau dariau, siandien mane jau vercia seimyna gaminti,kas anglijoj gyvena zino kad tesco lazanija gera,ir skani

  • Mantas sako:

    Na katik isbandziau , gavosi skanej , aciu uz recepta :P :D

  • Vilma sako:

    Labai skanu! O ant dežutės su lakštais būna užrašyta, kurių nereikia apvirti. Gal, Tadai, tokius ir naudoji?

  • Tadas sako:

    Hm, nepasakysiu, bet manau, kad lakštų nereikia apvirti. Nuo padažo suminkštėja. Jei liko krašteliai kieti, tai gal nebuvo pakankamai padažas apsėmęs ar pan. Man pirmą kartą taip irgi buvo ;)

  • Asta sako:

    Kažkada labai seniai valgiau lazanija brangiame bare, tai buvo kažkas baisaus ir be skonio. Vakar mano vaikai užsimanė paragaut to ką labai mėgsta filmo veikėjas Garfildas :) Nutariau surizikuot ir pagamint lazaniją. Tai va, gavosi puiki lazanija labai skanu, visi tiesiog apsirijom :) Iškepiau labai daug tai šnd visi ją šildomės ir valgom, kad ir šildyta skonis beveik nepakites :)
    Kaip kažkas rašė kad reikia balto padažo daugiau , taip ir padariau, bet vistiek pritrūkau tai paskutinį sluoksnį sutepiau su jogurtine grietine, skirtumo net nesijaučia o plutelė gavosi traški ir labai skani niam niam :) Nepyliau vyno nes neturėjau, o dėl tiek pirkti butelį neapsimoka. Sūrius naudojau dviejų rūšių Džiugą ir Rokiškio. Mėsa 1ir 3 sluoksniui naudojau kiauliena ir kalakutiena, 2 sluoksnis buvo iš pievagrybių. Lakštus pirkau IKI brangesnius su kiaušiniu GALLO AL HUEVO, juos tik suvilgiau skysčiu: vanduo ir aliejus, iškepė puikiai. Lazanija iškepė per 30 min prie 180 C temp. Dar 30 min palaikiau išjungtoje orkaitėje :)
    Skanaus kad bandote šį receptą :)

  • boro sako:

    Šiandien darėmės, gavosi labai skaniai, ačiū autoriui už receptą! :)

  • Monika sako:

    o tikrai nereikia virti lazanijos lakstu?daug kartu gaminau, bet pirma kart girdziu, kad ju virti nereikia. kadangi turesiu svarbia vakariene, noriu tiksliai zinoti, ar neapsigausiu ir ar man jie suminkstes:D

  • Tadas sako:

    Šiaip nereikia virti tikrai, padažas suminkština lakštus. Tačiau jei tai svarbi vakarienė, geriau daryti taip, kaip yra išbandyta ir žinai, kad gausis. Eksperimentus tokiu atveju geriau palikti kitam kartui ;) Sėkmės!

  • dezzzavu sako:

    Gyvenam Cikagoj, tad nustebinti seimyna kokiu patiekalu labai sunku, bet sis Tado receptas, pelne man slove virtuvej. Aciu uz puiku recepta :)

  • Tadas sako:

    Kaip smagu, kad vis daugiau žmonių išbando šį receptą! Reikės kokį skonio čempionatą organizuoti, kam gavosi skaniau ;) smagu, kad Jums skanu! ;) Su Naujais metais ;)

  • klaida sako:

    labai skanu neacimenu kada taip skaniai valgiau

  • Lina sako:

    čia mano mėgstamiausias patiekalas :)) jau treti metai gaminu, vis skaniau ir skaniau gaunasi :)

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Lazanijos receptas at tadas @ wordpress.

meta

Sekti

Gaukite kiekvieną naują įrašą į savo dėžutę.

Prisijunkite prie kitų 1,083 pasekėjų