Vyšnių užpilas

vysniaKadangi šiais metais labai užderėjo vyšnių, tai siūlau pasidaryti vyšnių užpiltinę. Receptas paprastas:

2 kg vyšnių be kauliukų
800 g cukraus
2 l degtinės arba 1,5 l samanės arba 1 l spirito

Vyšnias sudėti i trilitrinį “sloiką” ir užpilus cukrumi kelioms dienoms palikti saulėje uždengus sviestiniu popieriumi. Karts nuo karto stiklainį pakratyti. Po kelių dienų užpilti degtine, spiritu ar samane, kad vyšnios butų apdengtos bent pusė centimetro. Taip dar palaikyti saulėje kelias dienas.

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s