Keptos krevetės


Sugalvojau šiandien pasigaminti ką nors įdomaus. Ilgai ruošti ir plušti virtuvėje neturėjau noro, tad sumasčiau išsikepti krevečių. Draugė pasakojo, kad visai skanu. Taigi nusipirkau 700 g Nowaco šaldytų virtų krevečių su kiautu. Viskas labai paprasta. Supilam krevetes į dubenėlį, kadangi yra nemažai ledo gabalėlių, tai juos reikėtų pašalinti. Tai atliekam pakratydami dubenį, ant kraštų susirenka ledas, kurį tiesiog ranka nubraukiame. Tuo metu įkaitinam keptuvę su aliejumi, jo įpilam šiek tiek daugiau nei įprastai. Sudedam krevetes. Galvojau, kad užšaldytos krevetės pradės spragsėti ir taškyti aliejų, tačiau jos pradėjo kepti labai pamažu ir gražiai. Krevetėms atšilus, jas galima pabarstyti kokiais nors prieskoniais, po ranka turėjau žuvies, tad jie puikiausiai tiko. Kepti ilgai negalima, nes gali sukietėti. Užteks 7 minučių. Štai ir viskas. Toks patiekaliukas tinka prie alaus.
Tiesa paties maisto iš ties labai mažai, pasvėriau lukštus ir kevalus. Svarstyklių rodyklė rodė ~ 300 g. O dar sušalęs vanduo… Tai grynos krevečių mėsytės iš 700 g belieka apie 300 g, o gal ir dar mažiau. Na bet vistiek šioks toks delikatesas.
Beje, gal nežinote, kaip valgyti krevetes? Ogi labai paprastai. Pirmiausiai reikia nutraukti arba nulaužti galvą. Tada nulaužti uodegėlę, kojeles. Likusį kiautą gražiai per pilvuką praverti ir išnarinėti. Lieka graži mažytė C raidelė. Skanaus!

Advertisements

5 Comments

  1. kadangi paciame kevalia nieko nera valgomo tai as siulyciau tik pacias uodegeles nulauzyti ir kepti tik jas tada maziau reiks aliejaus ir keptuve mazesne galesit naudoti beto jos ir skanesnes bus…. ir geriau sviezios bet sunku gauti bet skirtumas labai didelis tarp pastaruju ir saldytu…. skanaus

  2. Zinokit kartais buna tokios krevetes(blogos-arba kaip as vadinu padisovos)Kita kart jeigu jas kepat ir matysit kad kvapas kaip gryn biski zuvies kaskas kaip zuvu tauku burnoi,tai bus neskanios.Iseitis-Palikit jas keliom valadon ar vieani valandai prie adaro lang,isgaruos gerai kvapas ir bus daug skanesnes(Ir jeigu jes kepat (>patarimas>Kaip kepat idekite keciupo ir jame kepkite.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s