Picos receptas

gegužės 3, 2008 § 21 Komentaras


Nežinau ar tai itališka pica, ar ne. Itališką picą, ko gero, tik Italijoje galima valgyti, o visa kita tik bandymas tai imituoti. Nevalgiau picos Italijoje, bet noriu pasidalinti paprastu gardžios picos receptu.

Receptą išskaidysiu į kelias dalis: picos tešla, padažas ir tai, ką dedame ant viršaus.

Picos tešla. Kad picos pagrindas būtų kuo panašesnis į tą picą, kurią valgote savo pamėgtoje picerijoje, reikia naudoti specialius Malsenos miltus picoms gaminti. Neklauskite kodėl, nesu aš miltų specialistas, tiesiog picos padas gaunasi tikrai skanus, kaip tikros plonapadės picos. Tik yra vienas negeras dalykas: instrukcija ant pakuotės, kaip kepti picą, yra visiškai netinkama. Iš 500 g miltų išeis 2 vidutinio dydžio picos (30 cm). Vienai picai (250 g miltų) reikės apie 120 ml vandens, bet geriau mažiau, nei per daug, nes paskui bus sunku iškočioti blyną. Ir 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus. Alyvuogių aliejus tikrai duoda kitokį skonį, nei tarkime saulėgrąžų ar rapsų. Į dubenį supilame miltus, šiltą vandenį ir aliejų. Maišyti reikia tol, kol masė bus vientisa ir nelips prie pirštų. Tada uždengti ir palikti šiltoje vietoje kilti maždaug 1 val. Dėmėsio! Tokį padą reikia kepti ne ilgiau kaip 10-12 min. Iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje! Ant pakuotės nurodyta per didelė temperatūra ir per ilgas kepimo laikas. Kai dariau pagal Malsenos “receptą” padas gavosi kaip akmuo.

Pastaruoju metu nenaudoju Malsenos miltų, nes yra kur kas paprastesnis picos tešlos receptas: 500 g miltų, juos reikėtų prasijoti, kad būtų puresni, aliejaus iš akies, 7 g birių mielių ir apie 220 ml vandens, žiupsnelis druskos. Viską sumaišome, tešla turi nelipti prie rankų, palikti apie 30 min. kilti, tada vėl perminkome ir darome paplotį, ant tešlos dedu visus ingridientus, kepu nedaugiau 15 min. 180 karščio orkaitėje. Jeigu įdėsite cukraus, tada tešla pakils daugiau ir iš jos gausis ko gero net ir dvi picos, taigi bandykite, cukraus dedu, kai noriu storapadės picos, o jei norisi plonos, tada nededu cukraus.

Kol tešla kyla, pasidarome marinara padažą.

Marinara padažas. Tai tiesiog namų gamybos pomidorų padažas, kuriam neprilygsta joks pirktinis produktas. Reikės:
Trintų pomidorų (būna pirkti 400 g konservų dėžutės, bet pomidorai nėra konservuoti!)
4 skiltelės česnako
Alyvuogių aliejaus kepimui
1 valgomasis šaukštas baziliko
1 valgomasis šaukštas raudonėlio
Druskos ir pipirų pagal skonį

Česnako skilteles perpjauti išilgai ir pakepinti alyvuogių aliejuje kol šiek tiek paruduos. Tada sukrėsti trintus pomidorus, baziliką, raudonėlį, druską ir pipirus. Nepagailėkite baziliko (geriausia naudoti 3 pjaustytus baziliko lapus) ir raudonėlio, šie prieskoniai duoda labai gerą skonį ir aromatą. Kai vėl pradės kunkuliuoti, sumažinti ugnį iki minimumo ir kepti apie 20 – 25 min. kol sutirštės.

Picos sūris ir kiti priedai. Geriausia tinka mocarelos sūris. Gerai lydosi ir labai skanus. O ką dėti ant viršaus, tai jau palieku Jūsų vaizduotei.

Iš tiesų picos gaminimas yra labai paprastas dalykas. Iškočioti apvalų blyną nėra sudėtinga, ant viršaus dedame marinara padažą, tada mocarelos sūrį, o toliau visus kitus priedus, kumpį, baklažanus, grybukus ir t.t. Tiesa, ant kepimo skardos pabarstykite miltų, kad nepriliptų tešla.

Skanaus!

Daugiau mano receptų >>>

About these ads

§ 21 Responses to Picos receptas

  • Valgiau daug picų italijoje. Ten yra tik du geri dalykai toje šalyje – picos ir vynas :) daugiau nieko :)

    Po picų ten, lietuvoje nebe tokios skanios atrodo…

  • laimikis sako:

    neaišku kodėl, bet žodžiui Pica atsispirt sunku:
    ypač kai gundantis postas jau tiek dienų
    dashboarde pakibęs :) mmmm :)

    kad tik laiko maisto gaminimui atsirastų.

  • Sazinius sako:

    Na as picos pado darymo procedura dazniausiai palieku savo bragiausiajai, o pasirupinu viskuo, kas kaip autoriaus issireiksta, dedama ant virsaus… Todel labai nesukonkretinsiu kazko kas liecia jo gaminima, (nors paskutini karta naudojom net ne malsenos tesla, kaip iprastai, o kazkokia kita tipo spec. tesla isigyta norfoj. Padas gavos net skanesnis sakyciau…
    Taciau esme ka noriu pasakyti kad kai gaminame pica namie, tikrai nesistengiame daryti kad gautusi kuo pansiau i megstamiausios picerijos picas, nes dazniausiai kur beragautume jas (kad ir ciliake ar mambej) nuo ju visalaik kazkaip nekas su virskinimu nutinka… visai nebeaisku pasidaro ka joms naudoja… todel mum tik namine pica skaniausia ir sveikiausia. O suri tai dazniausiai naudojam rokishkio. Brangokas bet irgi labai skanus !

  • dzastyna sako:

    Išbandžiau šį receptą ir tikria pica išėjo kurkas skanesnė nei anksčiau. Ačiū už puikų patarimą ;)

  • Ilmaras sako:

    Po paskutinio apsilankymo CILI PICERIJOJE nusptendeme pasigaminti kazka namie .Isbandeme siame puslapyje panaudota recepta. Aisku kazkiek improvizavome,bet rezultatas puikus.Nusprendeme,kad i picerija artimiausiu metu neisime.Aciu uz recepta.

  • Tadas sako:

    Džiaugiuosi, kad buvau naudingas nors kažkiek ;) patiems gamintis picą ir maistą apskritai, kur kas smagiau, juk taip įgyji tam tikros patirties ;)

  • aivasond sako:

    MALSENOS miltus naudoji todel, kad juose yra mieliu.
    Galima ir kitus, bet tada mieles teks paciam isideti…

  • Tadas sako:

    Taip, tikrai. Iš tiesų skaniai gaunasi ir iš paprastų miltų, mielių pridedant ;)

  • Giedrius sako:

    Teisybė, pagal malsenos receptą pagrindas gaunasi labai kietas. Reikės bandyti Tado variantą.

  • Mindaugas sako:

    puikus postas. ppasinaudosim ;)

  • egle sako:

    sveiki,
    pada dariau pagal Tado rekomendacijas, gavosi super..
    aciu ;)

  • Tomas sako:

    Pagaliau gavos gerą padą padaryt.
    Tik reik kur kas daugiau nei 10-12 minučių kepti.

  • Antanas sako:

    Kai perskaiciau, nustebau kad nereikia mieliu.Bet po kiek laiko atsiminiau, kad Malsenos miltuose yra mieliu :D

  • Tomas sako:

    Pradžiojm, tik perskaičius receptą, gaudavosi storas padas ir toks per daug sotus, mat neišlaukdavom valandos kol tešla kyla ;D bet dabar viskas super :)
    Ačiū Tadui!

  • nu blin sako:

    nepasitikiu zmogumi kuris ant picos deda baklazanus >:C

  • Niam niam sako:

    Na, nesakysiu, kad truputi nedakepe padas… geriau pasakysiu, kad Tadas dave skania ideja picos pagrindui. Dekavoju :))) niam niam…

  • Meda sako:

    O kiek tada mazdaug mieliu reiktu deti vienai picai??

  • Tadas sako:

    Jeigu naudojami paprasti miltai, tai mielių reikia labai nedaug, apie ketvirtadalį standartinio mielių pakelio, o gal net ir mažiau.

  • irena sako:

    aciu uz nuostabu recepta ;)

  • nu skanu aciu uz recepta, bet gal yra produktai,su kuriais picos paploteliai butu skanus

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Picos receptas at tadas @ wordpress.

meta

Sekti

Gaukite kiekvieną naują įrašą į savo dėžutę.

Prisijunkite prie kitų 1,185 pasekėjų